Hälsa i hemmet

För dig som satsar stort på din hälsa så är saker som nyttiga matvanor och regelbunden motion säkert redan en del av din vardagsrutin. Du röker inte, dricker mycket måttligt och har ett begränsat sockerintag.

Allt det här är självklart fantastiskt och ger dig stora chanser till ett långt och friskt liv. En hälsofaktor som du däremot kanske inte har ägnat lika mycket energi åt är ditt hem. Att ha ett rent och fräscht hem som både ger sinnesro och ett gott immunförsvar är också en bidragande faktor till den hälsa som du vill uppnå.

Giftfritt och rent

Även om du är duktig på att städa regelbundet och att vädra ordentligt så finns det vissa bovar som kan ligga och lura utan att du vet om det. Saker som gammal elektronik och plast kan innehålla farliga kemikalier i ditt hem, för att inte tala om mögel. Genom att beställa radonmätningar kan du se till att din bostad inte innehåller ämnen som bland annat är kopplade olika cancerformer och det är bra att gå igenom garderober och skåp för att kontrollera att där inte finns skadedjur.

Vissa växter absorberar den elektromagnetiska strålning som bland annat kommer från routers och skärmar, och dessutom är det bra för humöret att vistas bland blommor och plantor. Att ha för mycket prylar som ligger och skräpar kan vara stressande för många, och det är dessutom lättare att rengöra fria ytor.

Leave a Comment