Kickstarta ditt hälsosamma jag

Ibland behövs det en extra kick och lite inspiration för att lägga om kursen och leva ett mer hälsosamt liv. Och tur är att det finns massvis av inspirationskällor! Här kommer några tips till dig som behöver lite inspiration.

Läs tidningar och böcker om hälsa och träning

Tidningar som till exempel Topp Hälsa, Må Bra, I Form och Aktiv Hälsa är några tidningar som handlar om såväl hälsa som träning. Att läsa artiklar och reportage i tidningar kan vara en möjlighet att lära sig något nytt, få en massa bra tips om träning och hälsa, såväl som hitta inspiration för att leva mer hälsosamt.

Det finns också många olika böcker som kan inspirera. De bästa böckerna är de som fokuserar på att hjälpa läsarna att träna bättre, biografier om berömda atleter, såväl som böcker som fokuserar på att inspirera.

Börja träna med vänner

Ibland är det trist att träna. Man kanske är trött efter en lång dag på jobbet eller i skolan, eller så lockar en tv-serie på Netflix än mer. Då är det dags för en inspirationskick. Att börja träna med vänner är ett väldigt bra sätt att bli mer sugen på att börja träna mer. Bokar du in en träningsdejt med kompisarna får du både motion och en möjlighet att umgås med vänner. Dessutom är det svårare att skippa träningen när man har vänner som väntar på en på gymmet.

Sätt ett mål

Ibland behövs det såväl en spark i baken som en morot för att lyckas med nya rutiner. Att sätta ett mål kan därför hjälpa. Anledningen till att du vill kickstarta ditt nya hälsosamma jag kan variera. Kanske vill du gå ner i vikt, börja träna, bli vegetarian eller bli gladare. Sätt ett mål och bestäm en belöning för när du uppnår det! Kanske handlar det om att gå ner fem kilon, springa en mil eller promenera varannan dag. Ett specifikt mål kommer definitivt hjälpa dig att lyckas bli mer hälsosam!

Bli hälsosam med vänner

Kanske har du några vänner som också vill börja leva mer hälsosamt. Då kan ni tillsammans hjälpa varandra och peppa varandra för att satsa på att bli mer hälsosamma. Kanske handlar det om att träna mer, äta mindre socker eller mer grönsaker. Tillsammans är det ibland enklare att nå sina mål.

Leave a Comment