Sov dig till bättre hälsa

En av de viktigaste faktorerna för att må bra är att se till att få en god sömn. Så fort sömnen uteblir kommer hälsan bli sämre och det dröjer inte länge innan matsmältningen blir trögare och immunförsvaret försämras. Att uppnå kvalitetssömn är möjligt på flera sätt, bland annat genom att vara fysiskt aktiv på dagen.

Har du svårt för att få det där nyårslöftet om bättre hälsa att gå i lås kan du besöka gorilla sports för att få motivation. Det är alltid svårast i början av en livsstilsförändring och därför kan det vara bra att komma på sätt att få upp sin motivation.

God hälsa – inte bara kost och träning som gäller

Det är lätt att glömma hur viktigt det är med återhämtning. Faktum är att den främsta faktorn för att kunna bibehålla en sund livsstil är sömnen. Om vi inte får vår kvalitetssömn kommer vi inte orka träna och suget efter onyttig mat blir dessutom större. Kroppens organ fungerar sämre i brist på sömn, vilket kan göra att kroppen blir svullen och vi känner oss ur balans.

Tre sätt att sova bättre

Ibland kan det vara svårt att få sin skönhetssömn. På grund av internet kan det vara svårt att komma till ro på kvällen när vi egentligen borde sova. Men för att få bättre sömn kan man besluta sig för att stänga av sitt wifi på kvällen innan man lägger sig. Det är även viktigt med fysisk aktivitet på dagen så att kroppen blir trött på kvällen, vilket gör det lättare att varva ner. En tredje sak man kan göra för att få bättre sömn är att öppna ett fönster i sovrummet. Frisk luft ger mer syre in i sovrummet, vilket i sin tur är avslappnande för kroppen.

Leave a Comment