Träning i naturen: vattensporter

För den som gillar att träna i naturen, men inte tycker så mycket om att vara ute i snön, är ett alternativ att testa vattensporter. Det finns många olika träningsformer som utförs i öppet hav. Här är några väldigt populära favoriter: kitesurf, vattensurf, dykning och simning i havet.

Testa kitesurf

Kitesurf är som en kombination mellan vågsurf och vindsurf. Som surfare har man en bräda, som ser mer ut som en snowboard än en surfbräda, och ett segel som är fäst vid kroppen med hjälp av en sele. Som kitesurfare kan man, enligt Wikipedia, antingen surfa på vågor eller på platt hav när det är mycket vind. Vid det sistnämnda kan man utföra många olika trick i luften eftersom vinden låter en flyga upp över ytan.

Testa vattensurf

Kanske har du sett filmerna Point Break eller Surfing Maverick, som handlar om att surfa på gigantiska vågor? Även om de flesta som surfar inte ens tänker på att närma sig sådana naturfenomen så har filmerna inspirerat många till att börja surfa.

Att surfa är en sport som utförs överallt i världen – så länge det finns vågor. I Europa finns de allra bästa vågorna i Portugal och i Cornwall i södra England. Att surfa är en träningsform som utmanar hela kroppen såväl fysiskt som mentalt.

Testa dykning

Att dyka är att upptäcka en helt ny värld. Under ytan finns det så mycket liv som många inte har någon aning om. Därför lockas många till att ta ett så kallat dykcertifikat och dyka ner under ytan och upptäcka världen därunder. Ett dykcertifikat är ett certifikat som säger att du har genomgått den träning som krävs för att veta hur man dyker. Men för den som är nyfiken på att få veta mer om dykning går det att testa att dyka även om man inte har ett certifikat. Eller varför inte börja med att testa att snorkla?

Simma i havet

Många besöker en simhall för att träna simning. Men varför inte simma i havet? På så vis får du uppleva naturen och samtidigt få en mer naturlig träning. Att simma i havet är dessutom ofta mycket svårare än att simma i en simhall, eftersom man får ökat motstånd i och med havsströmmar och vindar. Om det är så att du tränar andra vattensporter är simning i havet även ett mycket bra komplement, eftersom det ger dig möjlighet att träna din uthållighet i rätt element.

Leave a Comment