Varför träna?

I dagens samhälle är det många som arbetar och lever ett stillasittande liv. Kanske har du ett kontorsjobb där åtta timmar spenderas framför en dator, eller så studerar du på universitetet och sitter på biblioteket och läser böcker. Men kroppen är gjord för det motsatta – vi måste röra på oss inte bara sitta stilla. Därför är det viktigt att träna!

Träning ger dig bättre mental hälsa

När vi tränar frigörs det så kallade endorfiner i hela kroppen och framförallt i hjärnan. På så vis blir du på gott humör när du har tränat. Kanske har du hört ordet lyckohormoner? Det är för att endorfiner minskar och motverkar stress och gör en på gott humör. Träning gör att vår mentala hälsa blir bättre. Många mår även bra av att känna att de gör något positivt för sig själva. När vi tränar gör vi aktivt något för att vi ska må bra och leva ett bättre liv. Den insikten bidrar till ett bättre humör för många.

Träning gör dig friskare

Genom att vi tränar blir vi starkare och smidigare i kroppen och kan också kontrollera vår vikt. Många som tränar ser gärna till att de äter hälsosam mat för att ge kroppen rätt energi för att kunna åstadkomma något på träningen. Träning gör också att risken för hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och depressioner minskar.

Träning får dig att må bra

Träning får oss helt enkelt att må väldigt bra fysiskt såväl som psykiskt. Dessutom gör träning att vi blir mer produktiva och kreativa som personer.

Leave a Comment