Inspiration för ett hälsosamt liv

Det finns många som bloggar om hälsa. Det är bloggar som fokuserar på att leva ett hälsosamt liv, träning, eller kanske äta hälsosam mat. Eftersom det finns så många olika bloggar om hälsa kommer här en liten kort guide till några av de mest populära bloggarna i Sverige.

Bloggaren Sofia “PT-Fia” Sthål

Sofia Sthål har länge bloggat under namnet Pt-Fia. I dag har hon sin blogg på tidningen och hemsidan Femina, som även har en portal för bloggar. Hon är såväl hälsoinspiratör, utbildad PT och skribent. Bloggen handlar om hälsa, såväl mental som fysisk hälsa. Bloggen fokuserar alltså inte bara på hälsa kopplat till träning, utan även vårt psykiska mående.

Bloggaren Terese Alvén

En av Sveriges största bloggar inom hälsa och träning är Terese Alvéns blogg. Hon skriver om inspiration och tips för ett hälsosamt liv med mycket rörelse. Terese Alvén har bloggat länge och tidigare var hon aktiv under bloggnamnet Spark i baken.

Profilen Mårten Nylén

Mårten Nylén arbetar som tränare och så kallad hälsoutvecklare och arbetar ofta även som föreläsare. På hans hemsida kan man hitta allt från tips till inspiration. Mårten Nylén blev väldigt känd i Sverige när han 2015 var programledare och kommentator i programmet Ninja Warrior Sverige. Mårten Nylén har även skrivit den nya boken Resultat, Balans och lite Magi.

Bloggaren MarathonMia

Bloggaren MarathonMia är en bloggare som framförallt skriver om löpning. Hon springer långt, ofta längre än maraton som är drygt 42 kilometer. Hennes blogg är perfekt för den som vill börja springa mer eller kanske satsa på att springa ett lopp. Bloggen en bra inspirationskälla även för dig som inte är träningsfantast.